Vapaa-aika Karhusaaressa

Siima kireänä - mieli rentona

Rantakalastus

Karhusaaren rannoilta, aallonmurtajalta tai kalastuslaiturilta on hyvä mahdollisuus saada saaliista. Meillä on kalastusluvat vesialueelle, vastuuvakuutus, heittokalastusvälineitä erilaisilla keloilla, vapaonget, turvavarusteet, sadeasut ja saappaat.

Kalastusretki lähisaaristoon

Kalastusopas kertoo kalastukseen liittyviä asioita ja tarvittaessa opastaa heittovirveleiden käytössä. Pukeuduttuamme turvavarusteisiin ajamme Sami-veneellä lähialueen saaristoon uistelemaan ja virvelöimään. Saarten rantamilla viihtyvä hauki on yleisin saaliskalamme. Muiden kalojen saanti ollut satunnaisempaa.

Varusteet

heittokalastusvälineet erilaisilla keloilla

pelastusliivit tai pelastustakit

sadeasut, saappaat, päähineet

Kalastusluvat

Meillä on vesialueiden ja Karhusaaren manttaalialueiden kalastusluvat, mutta kalastusretkeen osallistuvilla tulee olla (myös ulkomaalaisella henkilöllä) henkilökohtainen kalastuksenhoitomaksukortti. Jos henkilöllä tätä ei ole, saadessamme osallistujan nimen ennen kalastusretkeä tilaamme ja maksamme sen hänelle valmiiksi.

Karhun kolmiottelu

Sisältää perinteisen tikkakisan, golfputtaus ja tarkkuusammunnan laserilma-aseella. Ottelun ohjaaja opastaa ilma-laseraseen käytössä. Ryhmä jaetaan kolmeen joukkueeseen, jokainen joukkue kiertää vuorollaan tapahtumapisteet. Ohjaaja pisteyttää parhaimmat yksilö- ja joukkuesuoritukset. Ottelu kestää vajaa pari tuntia.

Kirkkovenesoutu saaristossa

Souturetki lähtee ja päättyy Karhusaaren omaan laituriin. Kirkkoveneessä on soudun ohjaaja, joka toimii myös oppaana ja soudun opastajana. Kerrallaan soutamaan pääsee 15 henkilöä, 14 airoissa ja yhden toimiessa perämiehenä. Soudettaessa turvaliivit tai kelluntatakit ovat pakolliset. Ajallisesti souturetki kestää tunnin. Tämä on todella upea elämys, joka vaatii saumatonta yhteistyötä jokaiselta henkilöltä. Soutureitti kulkee saarten suojassa. Aikaa on myös ihailla kauneinta saaristo-merimaisemaa.

Karaokelaulannat saunakabinetissa

Musiikkia popista ikivihreisiin, mukavaa ja rentouttavaa ilta-yöviihdettä.

Luontopolku

Karhusaaren luontopolku lähtee pihapiiristä jatkuen läpi haavikon etelärannan laakealle kalliolle. Polku nousee kalliolta metsäosuuden jälkeen taas pihapiiriin. Pituudeltaan luontopolku on n. kilometrin. Polku kulkee osittain maastossa osittain rakennettuja pitkospuita ja rappusia pitkin. Polun varrella on mahtavia, sammalten peittämiä siirtolohkareita ja opastauluja joissa esitellään saaren kasvistoa ja eläimiä. Luontopolku ei sovellu juoksemiseen.